Kharcho

по этому рецепту
Добавлен: 28.01.13 в 19:56
Просмотров: 1241
7
от 1 кулинара
На кухне у: 1
Приготовили: 0

Пару слов о рецепте:

Kharcho (Georgian: ხარჩო) is a traditional Georgian soup containing beef, rice, cherry plum purée and chopped English walnut (Juglans regia). The soup is usually served with finely chopped fresh coriander. The characteristic ingredients of the soup are meat, cherry plum purée made from (tklapi/tkemali), rice, chopped English walnut and the spice mix that varies between different regions of Georgia.

Ингредиенты:

Beef 500 г
Beef 1 pound
rice 100 г
2/3 of cup
onien 2 шт
1 big or 2 middle onien
tomate souce 2 ст. л.
2 table spoon
prune 4 шт
4 prunes
black walnut 100 г
1/5 of pound
pomegranate juice 100 мл
1/2 of cup
garlic 2 шт
2 cloves
olive oil 2 ст. л.
2 table spoon
green (coriander, parsley) 1 пуч.
1 bunch
species 1 ст. л.
1 table spoon

Приготовление:

  • Шаг 1
    Приготовление рецепта Kharcho: шаг 1
    1 All the ingredients.
  • Шаг 2
    Приготовление рецепта Kharcho: шаг 2
    2 Meat (beef or lamb,better with bones to make bouillon more strong) cut, and fry with olive oil in the pan where you will cook the soup (i use to take metallic pan for that, not very big). Then add water, salt, and boil before the meat will be ready.
  • Шаг 3
    Приготовление рецепта Kharcho: шаг 3
    3 Add 1/2 cup of rice in boiled water
  • Шаг 4
    Приготовление рецепта Kharcho: шаг 4
    4 Cut and fry onion and tomato and then add them into the soup (after 10 minutes when you add rice)
  • Шаг 5
    Приготовление рецепта Kharcho: шаг 5
    5 The moment to add spices to your soup.You need rice and special species for Kharcho, or Khmeli-Suneli (coriander,parsley,bay leaf, cayenne, basil, fenugreek,fennel seeds) You can add georgian spicy mixture Adjika and Tkemali (from special kind of plums)
  • Шаг 6
    Приготовление рецепта Kharcho: шаг 6
    6 Sometimes, when i do not have Tkemali -i add prune.
    Actually here, on this step, you have to switch on all your sences – because only you, adding spaces can creat your own unforgetable taste of your soup. In any case it have to be spicy enough, but not VERY much.
  • Шаг 7
    Приготовление рецепта Kharcho: шаг 7
    7 Mill black walnuts and add then into the soup to make it more viscous.
  • Шаг 8
    Приготовление рецепта Kharcho: шаг 8
    8 Add 1/2 cup of pomegranate juice
  • Шаг 9
    Приготовление рецепта Kharcho: шаг 9
    9 your soup is ready. Now you can add some garlic and greens (coriander is preferable)!
    Bon appétit!
Комментарии (1)
Добавить комментарий
Всего комментариев: 1
bagirrra
28.01.13 в 20:05
bagirrra [Дебютант]

Рецепт на английском, поскольку добавлен специально для моих друзей за рубежом. Но, мне кажется,он понятен и прост и без комментариев. Пробовала разные рецепты харчо, но вот так нравится больше всего.

Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться
Вконтакте